Efekat iznenađenja

Krevet u spavaćoj sobi nečijeg stana. Mlad muškarac naglo otvara vrata i ulazi u sobu. Zastaje za trenutak i osluškuje.

Mlad muškarac naglo ulazi u sobu. Ne očekujemo mladog muškarca u sobi jer ovo nije soba mladog muškarca, znači mi smo iznenađeni. Mi smo iznenađeni njegovim ulaskom. To je efekat iznenađenja. Dakle vidimo mladog muškarca koji napeto osluškuje zvuke u sobi i onda polako dolazi do kreveta. Šta radi kod kreveta, da li ga dodiruje? Da li mlad muškarac dodiruje krevet? Zašto bi ga dodirivao? Da li postoji neki razlog zbog kog bi mlad muškarac trebalo da dodiruje krevet u sobi koja, to smo već rekli, koja nije njegova? Ipak, mlad muškarac radi upravo to, on dodiruje krevet, on ga dodiruje, pipa teksturu pokrivača i onda naglo seda na njega. Šta mlad muškarac radi sedeći na krevetu? Da li razmišlja? Verovatno razmišlja, jer njega, to je očigledno, njega raspinju emocije. On je razapet emocijama koje, što je prirodno, bude razne misli, a misli uskomešane emocijama su konfuzne, one rade na nekoliko planova istovremeno, one prkose linearnoj logici, zato je i teško pretpostaviti o čemu razmišlja mlad muškarac dok sedi na krevetu u tuđoj sobi i blago se klati, ispitujući elastičnost federa u dušeku.

Moguće je, to se da pretpostaviti, da on nekog čeka. Da sprema iznenađenje. Moguće je, recimo, da on sprema iznenađenje za osobu koju voli. Da se sprema da je iznenadi. Moguće je da je spremio iznenađenje, ali sada sumnja u svoju odluku. Plaši se da nije možda napravio katastrofalnu grešku, pošto je isto tako moguće da osoba kojoj je možda spremio iznenađenje uopšte ne voli iznenađenja. Onda, potpuno neočekivano, mlad muškarac podiže pokrivač i uvlači se u krevet. Treba naglasiti da nije skinuo odeću, čak ni cipele, već se tako, potpuno obučen zavukao ispod pokrivača i pokrio do grla. Dakle vidimo mladog muškarca koji potpuno obučen leži u krevetu pokriven do grla, u sobi koja, kao što je poznato, uopšte ne pripada njemu.

I šta on radi, šta mlad muškarac radi obučen u krevetu, pokriven do grla? On treperi. Mlad muškarac leži u krevetu i treperi.

Овај унос је постављен Blog и обележен као . Означити линк.

Оставите одговор